Introduktion til Amerikansk Kollegium Fodbold Regler

Source: http://wilson.engr.wisc.edu/rsfc/intro/

 

Amerikansk fodbold voksede ud af det engelske spil rugby. I modsætning til fodbold berører foden næsten aldrig bolden i amerikansk fodbold. (Fodbold er spillet, det meste af verden kalder fodbold.)

Feltet er 100 meter langt (og 160 meter bredt). Midt på banen er 50 gården. Linjerne er mærket hver 10 meter nedadgående i begge retninger fra 50 yards linjen. Således er der to 40 yard linjer og ingen 60 yard linje. Hvert hold ejer halvdelen af ​​banen (de skifter sider hvert 15. minut). Således skelnes de to 40 gårdslinjer af, hvem der ejer dem. “Nulgårdslinjen” kaldes mållinjen. Områderne til hver side af de 100 meter, der strækker sig 10 meter forbi mål linjerne, kaldes endezoner. Hold forsøger at få bolden forbi modstanderens mållinje ind i slutzonen for at score en touchdown. Langt på kanten af ​​hver endezone er målstolperne som sammen med krydsstangen ligner en stor H. Disse bruges kun, når et hold beslutter sig for at sparke et feltmål i stedet for at gå til en touchdown eller at sparke for en ekstra peg efter at have scoret en touchdown. For at score mark målet eller ekstra point, skal bolden gå mellem de lodrette indlæg og over linjen.

I den anden retning er feltet opdelt i tre dele, venstre, midt og højre ved hash-markerne, som er 60 fod fra hver sidelinie. Normalt begynder bolden for hvert spil, hvor det endte i slutningen af ​​det foregående spil. Men hvis bolden slutter uden for midterdelen af ​​feltet, bliver det bragt tilbage til de nærmeste hash-mærker, så spilene starter aldrig ved feltets yderste sider. Området til begge sider af feltet er uden for grænserne.

Kickoffs: I starten af ​​spillet er der en møntkaste for at se hvilket hold der får bolden først. Holdet der har bolden er lovovertrædelsen; Det andet hold er forsvaret. Et fodboldkamp er tilsyneladende en time, men tager cirka tre timer at spille, fordi uret ofte stoppes af forskellige grunde. Spillet er opdelt i 15 minutters kvarter med en stor division på 30 minutter, der kaldes halv tid. I slutningen af ​​første og tredje kvartaler skifter spillerne kun sider. Bolden flyttes til det tilsvarende punkt på den anden side af feltet, og spillet fortsætter. Denne omskiftning af sider udligner enhver fordel som følge af sol eller vind. Spillerne forlade banen i 20 minutter i halv tid. Efter halv tid fortsætter spillet ikke, hvor det sluttede. I stedet får det hold, der oprindeligt tabte møntet, at få bolden først efter en anden kickoff.

Ved starten af hver halvdel og efter hvert touchdown eller field mål (når det er på tide at lade det andet hold have bolden), starter det forsvarsholdende team ved at placere bolden på en tee på deres 35 yard linje og sparker bolden mod den anden hold. Dette er et kickoff. Det andet hold forsøger at fange bolden og køre det så langt tilbage som muligt. Hvis spilleren fanger bolden ser der ikke noget håb om at køre det tilbage, løfter han hånden og beder om en rimelig fangst. I en fair fangst må det forsvarende hold ikke tackle ham, og han må ikke løbe med bolden. Hvis bolden bliver sparket ind i slutzonen og ingen fanger det eller afspilleren fanger den ikke løber med den, er der en touchback og det første spil starter på lovens 25-yard linje. I modsætning til en touchdown scorer en touchback ingen point.

Downs: Forbrydelsen har 4 spil eller downs for at dække 10 yards eller mere. Et spil slutter, når spilleren med bolden enten stoppes eller går uden for grænserne, eller hvis bolden bliver kastet og savnet (hvilket kaldes et ufuldstændigt pas). En spiller stoppes, når hans knæ berører jorden, enten fordi han blev tacklet af en defensiv spiller eller fordi han faldt. Når et spil er slut, blæser en tjenestemand en fløjte. Normalt prøver teams at dække de 10 meter i 3 spiller eller mindre. Hvis de ikke gør det i 3 spiller, bruger de den fjerde ned til at sparke bolden mod det andet hold. Bolden er ikke placeret på jorden og sparket som det er i et kickoff. I stedet er bolden slået tilbage til kickeren, som sparker bolden. Dette er punkting. For en touchback på et punkt kommer bolden ud til 20 gården. Hold behøver ikke at vende på 4. ned. Nogle gange, hvis afstanden til at fuldføre de 10 yards er meget kort, eller hvis et hold er langt bagud i partituret, vælger de at gå til det på fjerde ned – for at forsøge at fuldføre de 10 yards med et andet spil. Hvis de undlader at gøre det på 4. ned, er bolden vendt på downs hvor det ender. På 4. ned, hvis de er tæt nok til forsvarets målstillinger, kan lovovertrædelsen også vælge at sparke et feltmål. Hvis feltet mål savner, bliver bolden vendt over til det andet hold, hvor det var før feltmålforsøget.

Hvis et hold lykkes med at fremme 10 meter eller mere, får de en første ned. Det vil sige, de får et nyt sæt på 4 nedture for at gøre endnu 10 meter.

Scoring: Formålet med spillet er at score flere point end din modstander. En touchdown er 6 point værd. Efter en touchdown forsøger holdet derefter at sparke bolden gennem målposterne for at få et ekstra point. Fordi dette spark næsten altid virker, tænker de fleste på en touchdown som værende 7 point værd og trækker derefter et point, hvis det ekstra punktspark savnes. Holdet, der scorede touchdownen, har mulighed for at forsøge at få bolden ind i modstanderens endezone igen i blot et løbe eller forbipasserende spil i stedet for at sparke til ekstrapunktet. Hvis denne to-punkt-konvertering virker, får de to point i stedet for kun en. Dette er dog mere end dobbelt så vanskelig som at sparke et ekstra point.

Et feltmål er værd er 3 point værd.

Hvis en offensiv spiller stoppes i sin egen endezone, giver forsvaret en sikkerhed, der er 2 point værd. Dette sker sjældent. Efter en sikkerhed skal lovovertrædelsen sparke bolden til det andet hold med et frispark, hvor kickeren sparker bolden fra sin egen 20-yardlinie. Det kaldes et frispark, fordi kickeren måske ikke løses.

Diagram of players

Spillerne: Hvert hold har 11 spillere på banen. Før et spil starter, møder de støtende spillere i en huddle for at bestemme hvilket spil der skal bruges. Spil er normalt udvalgt af coaching personale, som radio deres valg til kvartalet tilbage, hvem derefter fortæller de andre spillere. De defensive spillere kan også huddle for at vælge deres egen strategi for det næste spil. Spillerne kommer så op til linjen af ​​scrimmage, som er en imaginær linje trukket fra den ene side af feltet til den anden gennem fodboldens tærskel tættest på forsvaret. Hvert hold skal være på deres egen side af scrimmage-linjen, indtil spillet starter.

Det offensive hold har typisk en kvart tilbage (holdlederen), to yderligere spillere bag quarterback kaldte ofte bagbacken og bagbacken, fem spillere i en linje foran kvartalet kaldte igen offensiv linjen og tre modtagere afsted til enten side af offensiv linje, der kaldes stram ende, split ende og flanker. Den stramme ende er tæt på offensivlinjen; de andre er længere væk. De fem linjers midtspiller på offensivlinjen er midtpunktet.

Defensivholdet har typisk fire linemen foran, tre linjebagere i ryggen af dem og fire defensive ryggen længere tilbage eller til de sider, der kaldes hjørnebacks og safeties.

The Plays: De offensive linemen alle sætter en hånd på jorden med undtagelse af midten, der sætter begge hænder på bolden. Kvartalet tilbage står bag midten med hænderne mellem centrumets ben. Quarterbacken kalder op en række signaler. Kun de offensive spillere ved, hvilket signal der starter spillet; forsvaret må vente med at se spillet, før de kan reagere. Når det hemmelige signal er givet, starter spillet, når centret snaps bolden til quarterbacken. Forseelsen har maksimalt 25 sekunder fra slutningen af det foregående spil for at starte det næste spil, medmindre der er blevet kaldt en time-out.

I et passpil tager quarterbacken et par skridt tilbage, venter på at nogen åbner sig og kaster bolden til den pågældende person. Den forbipasserende modtager kan være enhver anden offensiv spiller end en lineman. Under et passspil, forsvarer forsvarsfronten fire quarterbacken med at håbe på enten at få ham til at kaste bolden tidligt eller måske endda sige sig til ham ved at tackle ham, inden han kaster bolden. De offensive linemen forsøger at forhindre dette ved at blokere de defensive linemen. Den offensive lineman må dog ikke bruge sine hænder under blokering. I mellemtiden dækker de defensive ryg modtagerne (forsøge at stoppe modtagerne fra at fange bolden) ved enten at køre med dem i mand til dækning eller ved at dække eventuelle modtagere i deres del af feltet i zone dækning. Sommetider blinker forsvarsholdet ved at sende en eller flere defensive ryggen efter kvartalet tilbage. Det kan være farligt, fordi det kan lade en modtager være åben – men det er ligegyldigt, om de kan sparke quarterbacken.

Hvis passet ikke fanges før det rører jorden, er det et ufuldstændigt pas og bolden vender tilbage til den oprindelige linje af scrimmage. Hvis et pass er plukket af en defensiv spiller, er det en aflytning, og bolden er vendt over til det andet hold.

I et rushing spiller quarterbacken bolden ud til bagbacken eller til tider fuldbacken, og den person løber med bolden. De offensive linemen forsøger at åbne huller i defensive linjen for rusher at løbe igennem ved at blokere de defensive linemen. Hvis rusheren fejler ved at miste bolden før afspilningen er overstået, er der en gal scramble, mens alle forsøger at slå på bolden. Hvis en defensiv spiller genopretter fumlen, bliver bolden vendt til det andet hold.

Sanktioner: Folkene i de afskalede skjorter er embedsmændene. De udfører forskellige opgaver som at hæve deres arme for at signalere et touchdown eller field mål, hvorvidt et pass blev fanget i grænser eller uden for grænserne, placere bolden på linjen for scrimmage til næste spil, måling for at se om 10 meter er blevet dækket og vurderet straffe for regelbrud. For at kalde en straf, tager en tjenestemand et stykke gul klud, kaldet en straffer eller et flag, fra lommen og smider det på jorden. Der er så et flag på stykket.

Ulovlig procedure: En offensiv linemand flyttet før afspilningen startede, eller en modtager, der var i bevægelse, før afspilningen startede, bevægede sig ikke parallelt med linjen af scrimmage. Eller quarterback var forbi linjen af scrimmage, da han smed et pas. 5 yards straf.

Ikke-modtagelig modtager Ned-field: En offensiv lineman var for langt avanceret forbi linjen med scrimmage, da quarterback smed et pas. 5 yards straf.

Forsinkelse af spillet: Det offensive hold tog mere end 25 sekunder for at starte spillet. 5 yards straf.

Grounding the Ball: Kvartalet tilbage kastede bolden væk i stedet mod en mulig modtager, fordi han var ved at blive fyret. 5 yards og tab af ned.

Off-sides: En defensiv spiller flyttede på tværs af linjen med scrimmage og enten fik kontakt med en offensiv spiller eller undladt at komme tilbage før spillet startede. 5 yards straf.

Holding: En offensiv lineman brugte sine hænder under blokering. 10 yards straf.

Clipping, Ulovlig Block, Chop Block: Blokerer en spiller fra bagsiden. Dette kan skade en spiller, fordi han ikke ved, at hitet kommer. 10 meter.

Pass interferens: Griper eller tackler pasmodtageren, mens passet er i luften. Forsvareren skal vente til bolden kommer. Imidlertid kan forsvareren forsøge at fange bolden selv, så han kan kollidere med modtageren, da de begge forsøger at lave fangsten. Hvis der er forstyrrelse, er straffen 15 meter (eller til interferenspunktet hvis det er mindre), og en første ned er givet selvom de ti værfter ikke er blevet lavet.

Unødvendig grovhed, Roughing Passeren, Roughing Kicker: At tackle nogen, efter at han ikke længere har bolden eller efter spillet er overstået. 15 meter.

Facemask: Griper forsiden af en spillerens hjelm under en tackle. 15 meter hvis flagrende 5 meter hvis tilfældige.

Unsportsman-lignende adfærd: 15 yards.

Efter at en straff er kaldt, kan det andet hold acceptere eller afvise straffen. Når en straf bedømmes, bliver bolden bragt tilbage til den oprindelige linje af scrimmage og straffen bliver marcheret væk derfra. Nedenfor gentages den, medmindre straffen omfatter tab af ned. Det vil sige, at spillet med straffen ikke tæller som en af de fire, der får 10 meter. Så hvis holdet med straffen gjorde dårligt på legen, kan det andet hold nedjustere straffen og acceptere spillet som det var.

Hvis begge hold får en straf på det samme spil, gentages afspilningen fra den oprindelige linje af scrimmage.

Den maksimale straf er halvdelen af afstanden til mållinjen, selv om en større straf ellers ville blive vurderet.

Uret: De sidste to minutter af en halv kan tage lang tid at spille. I løbet af spillet stoppes uret, når der er et ufuldstændigt pas eller spilleren med bolden løber uden for grænserne. Og uret stoppes midlertidigt, når der er en første ned, så embedsmændene kan flytte kæderne på siden af feltet, der bruges til at måle de 10 meter. Og hvert hold har 3 time-outs, de kan ringe hver halvdel for at stoppe spillet i et par minutter. I de sidste 2 minutter bruger lovovertrædelsen ufuldstændige passeringer og løber uden for grænserne for at stoppe uret. I modsætning til professionel fodbold er der ingen “to minutters advarsel”. Uret kører ikke under et forsøg på ekstra point (r) efter en touchdown.

Se også Spørgsmål og svar og Curt Johnsons svar til busser for mere information.